DevOps-automation

Effektivisera din verksamhet med DevOps automation

Johan Carlsson
SALES & COMMUNICATION DIRECTOR

DevOps-automatisering är den perfekta lösningen om du vill effektivisera din verksamhet och öka din effektivitet. DevOps-metoder kan automatisera processen för att återställa, hantera och övervaka system. Detta bidrar till att minska antalet fel och driftstopp och till att förbättra den övergripande hastigheten och kvaliteten på din IT-infrastruktur. Den kan till exempel automatisera distributionen av nya programuppdateringar och applikationer. Den kan också automatisera hanteringen av nätverksresurser och datacenter. Det kan även användas för att förbättra kvaliteten och prestandan på din webbplats.

Vad är DevOps automation?

DevOps-automatisering är en uppsättning metoder och verktyg som kan hjälpa dig att effektivisera din verksamhet och göra den mer effektiv. Det handlar om automatisering för att påskynda och förenkla utveckling, testning och driftsättning av programvara. Genom att utnyttja automatisering kan du minimera fel och snabba upp dina processer. Du kan spara pengar, minska komplexiteten och förbättra kvaliteten på dina produkter. Dessutom kan det hjälpa dig att få en konkurrensfördel genom att snabbt reagera på kundernas krav. Organisationer kan agera snabbare, förbli flexibla och innovativa och ligga steget före konkurrenterna genom att införa DevOps-automatisering. Detta kan vara ett viktigt verktyg för alla företag som vill ligga steget före i den digitala ekonomin.

Varför ska du införa DevOps-automatisering?

Det finns många skäl att överväga automatisering, här är några av de viktigaste skälen att överväga att implementera automatisering i devOps.

Öka hastigheten - Snabbare programvaruleveranser innebär bättre kundupplevelser. Om det tar lång tid att skapa din programvara, men dina kunder behöver uppdateringar dagligen, kommer du att förlora kunder. Med DevOps kan du fokusera på att öka hastigheten och minska produktionsrisken. En snabbare produktion innebär också att kunderna blir nöjdare och mer accepterade.

Automatisera repeterbarhet - Du kan enkelt ersätta dina repetitiva uppgifter med DevOps-automatisering. Detta innebär att sådana uppgifter utförs automatiskt och att du aldrig behöver oroa dig för om de levereras i tid. Detta leder till en mer konsekvent process och en effektivare verksamhet. Med DevOps kan du skapa en upprepningsbar process och öka upprepningsbarheten i din verksamhet.

Minskade kostnader - Med DevOps kan du arbeta med färre personer på samma jobb och minska företagets kostnader. DevOps-automatisering kan minska antalet personer som behövs för ett jobb och snabbt förbättra produktiviteten hos de nuvarande personerna. Ju mer programvara du implementerar i ditt företag, desto färre personer behöver du arbeta med. Dessutom kräver programvaran endast en engångsinsats för att byggas. Om du vill skala ditt företag kan du lägga till automatisering som arbetar för dig med perfektion och noggrannhet, vilket är mindre än 100 % när det gäller manuella uppgifter.

Öka kundnöjdheten - Med DevOps-automatisering kan du öka kundnöjdheten genom att ta itu med de kritiska KPI:erna för kundnöjdhet. Detta är en avgörande framgångsfaktor när det gäller att hantera kundernas förväntningar. Slutmålet för ett företag är att göra vinst och öka sin verksamhet, vilket endast är möjligt om företaget har nöjda, återkommande och högkvalitativa kunder. Med marknadstrenderna föredrar kunderna alltid det bästa och har många alternativ. Kundtillfredsställelse kommer också att skapa mer omfattande företag som kan finnas kvar på marknaden under lång tid.

Skapa en automatiseringsprocess för DevOps

DevOps-automatisering behöver en plan för att implementera automatisering i hela organisationen. Den innehåller en detaljerad färdplan, nyckeltal för prestanda och information om en ny teammedlems introduktion, utbildning med mera. Det hjälper dig att undvika förseningar och få ut mesta möjliga av din investering i automatisering.

Automatiseringsmål, användningsfall och infrastruktur är kritiska steg i automatiseringen av en verksamhet. När jobbet är automatiserat är det dags att bygga upp en infrastruktur. Skapa DevOps-automatisering kod, övervaka för fel, upprätta en ram för styrning och implementera en kultur för experimenterande.

De bästa plattformarna för DevOps-automatisering

Semafore

Semaphore är ett verktyg för källkontroll och samarbete för att spåra ändringar, skapa arbetsutrymmen, hantera åtkomsträttigheter med mera. Du kan använda den för att skapa en version av din kod som andra kan komma åt och arbeta med. Du kan skapa arbetsutrymmen för att organisera dina projekt och spåra kod, och du kan skapa arbetsutrymmen för teammedlemmar så att de enkelt kan hitta och dela kod. Du kan skapa rapporter, ange behörigheter och tilldela uppgifter med ett enkelt gränssnitt. Du får 50 GB lagringsutrymme i en kostnadsfri plan och kan lägga till mer med betalversionerna. Du får en SSO-funktion (single sign-on) för att få tillgång till alla andra funktioner och tillgång till direktsupport via chatt, telefonsamtal och e-post.

Gitlab

Gitlab är ett källhanteringssystem som är utformat för att lagra kod. Du kan använda det som en VCS, hantera team, bygga appar, lagra och hantera innehåll och skala dina projekt med Drag & Drop-funktionen. I den kostnadsfria planen ingår 10 GB lagringsutrymme, medan den fullt hanterade lösningen omfattar upp till 15 teammedlemmar och 1 felrapport per medlem. Du kan anmäla dig till den kostnadsfria planen eller använda den fullt hanterade lösningen. Den fullt hanterade lösningen är dyrare men har fler funktioner och en månatlig betalningsmodell och kan fungera perfekt med DevOps-automatisering.

Circle CI/CD- Azure DevOps

CircleCI/CD är en tjänst för kontinuerlig integration och distribution som automatiserar din bygg- och distributionsprocess. Med den kan du spåra information om källkontroll, skapa återanvändbara skript och bygga appar genom att distribuera dem med ett enda klick. Med CircleCI/CD och Azure DevOps kan du skapa en pipeline för kontinuerlig leverans som automatiskt skapar, testar, paketerar och distribuerar kod. Du kan också enkelt lägga till nya verktyg i kanalen, som Google Firebase, för att se till att dina appar alltid är igång. Med CircleCI/CD och Azure DevOps kan du skapa en distributionspipeline som automatiskt startar en app på en ny eller annan server. Den har också stöd för implementeringar i flera steg, där du först kan distribuera kod till staging, produktion och staging igen med DevOps-automatisering.

Pivotal Cloud Foundry

Pivotal Cloud Foundry är en plattform som hjälper till att hantera appar på alla enheter. Med Pivotal Cloud Foundry kan du skapa en enda plattform för att hantera flera programversioner, t.ex. staging, produktion och testning. Pivotal Cloud Foundry har en plugin-arkitektur som gör att du enkelt kan utöka dess funktioner eller skapa egna. Pivotal Cloud Foundry kan skalas upp eller ner i takt med att din applikation växer eller krymper. Den har en funktion för enkel inloggning som gör att du kan komma åt alla dina appar från en enda molnplattform. Gratisversionen av Pivotal Cloud Foundry är tillgänglig i 18 månader.

Effektivisera din verksamhet med DevOps automation

Planerar du att bygga en DevOps-automatisering? Opsio erbjuder skräddarsydda DevOps-automationslösningar och tjänster för att förbättra utvecklingsprocesserna. Kontakta oss i dag för att få veta mer.

About Johan Carlsson
Johan Carlsson
SALES & COMMUNICATION DIRECTOR
Johan började på Opsio under sitt grundår och arbetade nära våra kunder om deras utveckling i molnlandskapet. Johans favoritämne är innovation och drivs av nyfikenhet att förstå och hjälpa till att lösa organisationens unika utmaningar i molnet.
Molnmigrering
Migrering av WorkBuster till AWS
Läs mer
Molnmigrering
Migration av Branäsgruppen AB till AWS
Läs mer
Molnmigrering
Migration av ET Network till AWS
Läs mer
Vad vill du uppnå i molnet?
Kontakta oss så hjälper vi dig.