Hanterade moln

Leverantör av hanterade moln: 8 egenskaper för att leta efter en idealisk tjänst

Johan Carlsson
SALES & COMMUNICATION DIRECTOR

Molnet är stärkande, innovationsinriktat och produktivitetshöjande och är den viktigaste komponenten när du vill bli ett superagilt företag. Om du inte kan utnyttja molnets fördelar eller om det håller dina resurser/utvecklare upptagna med triviala uppgifter kan det vara fel på din organisation - precis som på många andra små och medelstora företag och företag.

8 egenskaper hos en idealisk leverantör av hanterade moln

Om du väljer en bra partner som erbjuder hanterade molntjänster kan det hjälpa dig att utnyttja din molninfrastruktur på ett effektivt sätt. De flesta framgångsrika molninstallationer optimeras för tillväxt, skalning, säkerhet och kostnadseffektivitet endast av sådana experter.

Undrar du hur du hittar ett expertteam som passar din organisation?

Den här checklistan för egenskaper kan vara till hjälp.

Egenskap #1 - Är expert på den molnplattform som din organisation använder

Låt oss säga att din organisation använder Azure Managed cloud. Det är ingen bra idé att anlita en tjänsteleverantör som endast har expertis inom AWS Managed cloud. Det omvända gäller också.

Gör först en lista över de molnplattformar eller lösningar (t.ex. Microsoft Azure, Amazons AWS, GCP, Oracle, VMware) som din organisations privata och offentliga molninfrastruktur utnyttjar.

Och när du börjar leta efter de bäst hanterade molnresurserna ska du se till att du väljer ett team som har certifierade proffs som kan ta hand om alla plattformar/lösningar i din lista.

På så sätt behöver du inte anlita flera team, vilket sparar både tid och pengar.

Egenskap nr 2 - Hjälper dig med styrning och efterlevnad av molnet

Molnverksamhet som inte uppfyller kraven är riskabel och problematisk i flera avseenden. De kan påverka din verksamhet, ge dina konkurrenter en chans att slå dig i loppet, minska kundernas förtroende för din organisation och i värsta fall kan de till och med tvinga dig att upphöra med din verksamhet i en viss region.

En leverantör av hanterade molntjänster som känner till din bransch, dina verksamhetsområden och din regelefterlevnad hjälper dig att förbättra molnstyrningen och räddar dig från alla möjliga problem på en gång.

Egenskap nr 3 - Ha en erfarenhet av optimerad och förutsägbar kostnadsberäkning

Tänk alltid på dessa tre saker:

● Kostnaden för hanterade tjänster bör vara lägre än för ett internt team, samtidigt som effektiviteten bör vara högre än för ditt interna team.

● Fjärrteamet ska också kunna minska dina utgifter för molnet och ge en månatlig/periodisk prognos för samma sak.

● Din leverantör måste erbjuda infrastruktur för Managed Cloud-tjänster till ett förutsägbart pris.

Egenskap nr 4 - Effektivt tillhandahållande av tjänster på distans och i rätt tid

Om en potentiell tjänsteleverantör erbjuder sig att arbeta dygnet runt eller några timmar per dag är det kanske inte ett bra val för din organisation. Det beror på hurdana "olyckor" din molninfrastruktur kan råka ut för. Om ett problem har gjort hela ditt molnnätverk otillgängligt för dina slutanvändare eller team ska det omedelbart åtgärdas.

Dina anlitade molnspecialister bör agera beroende på hur kritisk frågan är. De ska vara tillgängliga i takt med att ditt moln efterfrågas.

Faktum är att den största fördelen med att ha en leverantör av hanterade tjänster är assistans dygnet runt (eller hela tiden när ditt team är i drift) - något som ditt interna team, som arbetar från kontoret 8-9 timmar på vardagar, inte kan erbjuda.

Egenskap #5 - Fokuserar på säkerhet, feltolerans och dataåterställning.

Datasäkerhet, säkerhetskopieringsplaner, skapande av cybersäkerhetsstrategier och införande av de bästa säkerhetsstandarderna för din molninfrastruktur är viktigare än du tror. En enda säkerhetslucka kan räcka för att du ska förlora ditt rykte, din marknadsposition, dina intäkter, dina kunder och ditt företag. Se därför till att din molnpartner också erbjuder hanterad molnsäkerhet och att han är exceptionellt duktig på att göra det.

Egenskap #6 - Kommunicerar med dina molnleverantörer när det behövs

Oavsett vilken molnplattform du använder kommer det en tid när du måste kontakta din leverantör (t.ex. Google, VMware, MS Azure eller AWS). Och om din molntjänstleverantör kan ta hand om att prata med din leverantör och lösa problemet åt dig, slipper du en stor börda.

Egenskap #7 - Är målinriktad och en mästare i allt när det gäller molnet

Din leverantör av hanterade molntjänster måste veta när han ska agera och hur han ska agera snabbt när det finns ett behov. Att känna till målen och uppfylla dem i tid bör vara en av de viktigaste prioriteringarna. Viktigast av allt är att den måste kunna anpassas till molnet.

Eftersom måluppfyllelsen är direkt kopplad till tjänsteleverantörens kompetens måste denne behärska allt som har med molnet att göra. Den bör kunna hjälpa dig med allt från att spara underhållskostnader till att optimera dina processer och automatisera verksamheten.

Egenskap #8 - Gör den "perfekta" infrastrukturförvaltningen för dig

Det är viktigt att din tjänsteleverantör är pålitlig och kan hålla ditt moln igång nästan hela tiden. Gå igenom SLA:n och kontrollera om teamet lovar nära 100 % servertillgänglighet.

Leverantör av hanterade moln: 8 egenskaper för att leta efter en idealisk tjänst

Opsio hanterade molntjänster: Du kanske letar efter oss.

Opsio är en leverantör av molntjänster som erbjuder alla molnrelaterade tjänster under ett och samma tak. Vi befriar dina värdefulla resurser från molnhanteringsbördan och gör allt det operativa tunga arbetet för din räkning. Hos oss får du förmåner som t.ex:

● Certifierade resurser ● Expertrådgivning om antagande och styrning av molnet ● Problemfri migrering och underhåll ● SLA 24/7 och omedelbar hjälp ● VMware Cloud Management ● Förvaltade tjänster för AWS, Azure, Kubernetes, Google Cloud

Slutsats

Molnet är en av de mest trendiga teknikerna för närvarande, och det kommer det att förbli under hela detta årtionde åtminstone. När vi nu är på väg in i 2023 har 93 % av företagsägarna antingen övergått till molnet eller planerar att digitalisera sin verksamhet inom kort. Det är dock svårt att säga hur många av dessa företag som kan utnyttja molnets fulla potential.

Att ha rätt Managed Cloud Provider vid din sida kan förbättra saker och ting, garanterat. Hoppas att artikeln ovan hjälper dig att välja den bästa och bli en effektivare molnanvändare.

Om du letar efter en perfekt leverantör av Managed Cloud är Opsio ett utmärkt val. Vårt skickliga och certifierade team är fantastiskt duktiga på infrastrukturförvaltning och underhåll och har alla de egenskaper som anges ovan.

About Johan Carlsson
Johan Carlsson
SALES & COMMUNICATION DIRECTOR
Johan började på Opsio under sitt grundår och arbetade nära våra kunder om deras utveckling i molnlandskapet. Johans favoritämne är innovation och drivs av nyfikenhet att förstå och hjälpa till att lösa organisationens unika utmaningar i molnet.
Molnmigrering
Migrering av WorkBuster till AWS
Läs mer
Molnmigrering
Migration av Branäsgruppen AB till AWS
Läs mer
Molnmigrering
Migration av ET Network till AWS
Läs mer
Vad vill du uppnå i molnet?
Kontakta oss så hjälper vi dig.