Bästa praxis för DevOps

Bästa praxis för DevOps i molnet: Automation, övervakning och säkerhet

DevOps är en av de mest populära termerna inom applikationsutveckling idag. Det är en uppsättning bästa metoder, processer, teknik, verktyg och människor som arbetar mot ett gemensamt mål att leverera kvalitet och kundorienterade lösningar på ett smidigt sätt - som en distribuerad enhet.

DevOps är en kultur som säkerställer hög produktivitet för dina utvecklings- och driftsteam och kontinuerlig leverans av dina applikationer. Eftersom fjärrsamarbete och distribuerad databehandling är avgörande för att uppnå DevOps-målen är molnet en oskiljaktig del av metodutvecklingen.

Har du bestämt dig för att införa Bästa praxis för DevOps i din molnmiljö? Det är verkligen en lysande idé.

81 % av IT-beslutsfattarna har accepterat att de kan få ett mångdubbelt affärsvärde efter att ha infört denna metodik.

Låt oss gå igenom de bästa metoderna för automatisering, övervakning och säkerhet som kommer att vägleda dig på DevOps-resan.

DevOps inom automation - bästa praxis och tips

Smidighet och kontinuitet är några av de viktigaste principerna för DevOps. Om allting görs manuellt av dina team är det nästan omöjligt att följa dessa principer. Därav automatiseringen.

För att säkerställa kvalitet och standardiserat införande av automatisering måste du komma ihåg några regler:

  • Identifiera vad som kan automatiseras: Din organisation måste tänka på alla repetitiva uppgifter som kan automatiseras med hjälp av verktyg. Automatisering bör och får inte påverka kvaliteten på processen/verksamheten negativt.

  • Upprepa den första punkten: Då din infrastruktur kommer att ha nya processer med några veckors mellanrum, är det lämpligt att upprepa processen för att identifiera automationsmöjligheterna.

  • Satsa på en enhetlig verktygslåda: De verktyg för DevOps-automatisering som du väljer ska kunna samarbeta och göra det möjligt för dig att skapa samband mellan data/processer. Det hjälper dig att påskynda dina processer och lansera nya appversioner snabbare.

  • Kommunicera och utbilda: Om din DevOps-pipeline har en lista med verktyg som är kända för några få anställda men inte för andra, kommer det att hämma teamets produktivitet. Samma sak gäller för information om hur projektet fortskrider. Håll därför alltid ditt team uppdaterat om förändringarna och lär dem att använda verktyg som är relaterade till deras domän.

Du kan prova DevOps-tjänster samtidigt som du strävar efter att automatisera. Dessutom kommer verktyg från följande kategorier också att vara till nytta -

  • Verktyg för versionshantering

  • Utformning och utveckling av automationssystem

  • GitOps-verktyg för automatiserad leverans och distribution av programvara

  • Verktyg för att automatisera processer i samband med produktplanering och verksamhet.

  • Verktyg för Infrastructure as a Code (IaaC)

  • Verktyg för att upptäcka och förebygga hot

  • Verktyg som kan automatisera övervakning och testning av appprestanda

  • Övervakningslösningar för molnhälsa

Om du är osäker på hur du ska gå tillväga för att automatisera ditt företags behov kan du välja DevOps-konsulttjänster. Med hjälp av experter får du mer klarhet i var automatiseringen kan förbättra din DevOps.

DevOps inom övervakning - bästa praxis och tips

Moln- och applikationsövervakning räddar organisationer från att falla i fällan för stora cyberattacker och risker. Det bidrar till att förbättra snabbhet, prestanda, flexibilitet, skalbarhet och verktyg för beslutsfattande. De här tipsen kommer att vara till stor nytta för att du ska kunna dra nytta av dess fördelar:

  • Datainsamling är ett måste: Det säger sig självt, eller hur? Din organisation måste automatiskt och manuellt samla in alla uppgifter som bör samlas in. Viktigast av allt är att optimera de uppgifter du samlar in, bestämma när dessa uppgifter ska läggas ner och fundera på vad som kan uppnås med de insamlade uppgifterna.

  • Hoppa inte över korrelation av data och identifiering av trender: Ditt verktyg för övervakning av molninfrastruktur kommer att ha data som kommer från olika processer, med olika frekvenser och i olika format. Det är upp till dina korrelationsverktyg och experter att förstå dessa data och dra slutsatser av dem. Under tiden kan du fundera på vilka "viktiga" uppgifter som saknas i dina mätvärden och hur du kan ta reda på dem.

  • Förutsäga, automatisera och agera: Använd kunskapen från de två ovanstående metoderna för att skapa analysrapporter, förutsäga trender, fatta beslut, automatisera verksamheten och vidta åtgärder.

DevOps inom säkerhet - bästa praxis och tips

Att prioritera säkerheten är viktigt för DevOps när man använder en molnbaserad eller molnaktiverad utvecklingsmodell. Så här säkerställer du hög säkerhet för dina tillämpningar:

  • Välj DevSecOps-modellen: Att implementera denna utvecklingsmetod innebär helt enkelt att din DevOps-process ska utföra säkerhetstester, hantera sårbarheter och standardisera applikationen efter varje utvecklings-/uppdateringsfas.

  • Använd säkerhetsverktyg och protokoll för dina interna/externa användare: Kryptering, flerfaktorsautentisering, identitets- och åtkomsthantering, hantering av hemligheter och nätverkssegmentering är några exempel på tillvägagångssätt som kan nämnas i raden. Övervaka, granska och kontrollera var och en av dessa säkerhetskomponenter för att se till att de är effektiva och konsekventa.

  • Genomförandet av policy och efterlevnad: Din DevOps-miljö måste ha en holistisk säkerhetspolicy och en definierad uppsättning av efterlevnadskrav i enlighet med branschen. Om du definierar dina villkor tydligt och håller saker och ting öppna för ditt eller dina team säkerställer du att din applikation uppfyller vissa säkerhets- och utvecklingsstandarder.

  • Konfigurationshantering: Felkonfiguration av servrar kan leda till informationsläckor, resursslöseri och säkerhetshot. Därför är konfigurationsövervakning, problemidentifiering och snabb åtgärdande mer än nödvändigt.

  • Använd en upptäcktsmekanism: Din utvecklingspipeline och molninfrastruktur bör ha ett sätt att auktorisera, validera och avvisa verktyg, användare, processer och enheter från fjärrkontroller.

5 vanliga DevOps-bestpraxis och tips för molnet

  • Samarbeta med rätt molnleverantör för ditt företag/ dina tillämpningar. Titta på erbjudna funktioner, priser, integrationer och förmågor innan du bestämmer dig.

  • Anlita leverantörer av DevOps Managed Services för att befria dina utvecklings- och driftsteam från bördan att "omfamna DevOps". Det kommer att göra det möjligt för dig att möjliggöra ett DevOps-optimerat processflöde för ditt team snabbt och utan att misslyckas.

  • Välj endast personer med dokumenterad expertis. Anlita experter som är väl förtrogna med din molnmiljö (t.ex. MS Azure, AWS, GCP, hybrid, multi-cloud eller liknande).

  • Optimera ditt moln innan du inför DevOps. Om du bara behåller de viktigaste apparna och instanserna kan ditt utvecklings- och driftsteam fokusera på viktiga uppgifter.

  • Dokumentera varje enskild ändring som görs i din produkt så att alla team kan förstå, felsöka och förbättra applikationen på kortast möjliga tid.

Letar du efter AWS DevOps-tjänster eller vill du anlita en pålitlig leverantör av Azure DevOps-tjänster?

Opsios certifierade experter är lättillgängliga och erbjuder affärsinriktade DevOps-tjänster.

Bästa praxis för DevOps i molnet: Automation, övervakning och säkerhet

Slutord

Om du vill använda DevOps bästa praxis och metoder för utveckling och leverans av applikationer krävs det att du tar hand om automatisering, säkerhet och övervakning utöver den typiska livscykeln för applikationsutveckling. Den betonar förbättring av varje aspekt av lösningsutvecklingen för att eliminera flaskhalsar i prestanda, brister i kommunikationen, processer som inte överensstämmer med kraven, onödiga operationer och så vidare. Om du följer de bästa metoderna ovan kommer din organisation utan tvekan att ha en felfri DevOps-pipeline på plats.

About
Molnmigrering
Migrering av WorkBuster till AWS
Läs mer
Molnmigrering
Migration av Branäsgruppen AB till AWS
Läs mer
Molnmigrering
Migration av ET Network till AWS
Läs mer
Vad vill du uppnå i molnet?
Kontakta oss så hjälper vi dig.