Azure DevOps

Azure DevOps: Förstå användningen och processen för DevOps

Johan Carlsson
SALES & COMMUNICATION DIRECTOR

Microsoft Azure är en plattform och tjänst för molntjänster som tillhandahåller ett brett utbud av tjänster och verktyg som gör det möjligt för organisationer att bygga, distribuera och hantera applikationer och tjänster i molnet. Azure är en offentlig molnplattform som tillhandahåller infrastruktur som tjänst (IaaS), plattform som tjänst (PaaS) och programvara som tjänst (SaaS) med Azure DevOps-funktioner.

Du kan bygga, distribuera och hantera webb- och mobilapplikationer, IoT-lösningar, dataanalyser, AI-tjänster med mera med hjälp av Azure DevOps-funktioner. Den stöder olika programmeringsspråk, inklusive .NET, Java, Node.js, Python och Ruby, och ger också flera fördelar för att bygga intelligenta applikationer som använder maskininlärning och AI-funktioner.

Azure är känt för sin skalbarhet, flexibilitet och sina säkerhetsfunktioner. Med Azure DevOps-funktioner kan användarna snabbt tillhandahålla och ta bort resurser efter behov och bara betala för det de använder. Azure tillhandahåller ett globalt nätverk av datacenter, vilket gör det möjligt för användare att distribuera sina applikationer och tjänster närmare sina kunder, vilket resulterar i snabbare prestanda och förbättrade användarupplevelser. Användarna kan också få robusta säkerhetsfunktioner, inklusive datakryptering, identitets- och åtkomsthantering samt upptäckt och svar på hot med Azure DevOps-funktioner.

Sammantaget erbjuder Azure en kraftfull och flexibel molnplattform som gör det möjligt för användare att bygga, distribuera och hantera olika applikationer och tjänster. Den erbjuder ett brett utbud av tjänster och verktyg som tillgodoser behoven hos utvecklare, IT-proffs och företag av alla storlekar.

Vad används Azure DevOps-funktionerna till?

Infrastruktur som tjänst (IaaS): Med Azure kan användare skapa och köra virtuella maskiner i molnet med hjälp av virtuella maskiner, lagring och nätverk. Azure DevOps-funktioner kan ge en skalbar och flexibel plattform för att köra infrastrukturtjänster som virtuella servrar, lagring och backuplösningar.

Plattform som tjänst (PaaS): Azure tillhandahåller färdiga tjänster och verktyg som gör det möjligt för användare att utveckla, distribuera och hantera webb- och mobilapplikationer. Med hjälp av Azures DevOps-funktioner kan utvecklare arbeta med olika programmeringsspråk, bland annat .NET, Java, Node.js, Python och Ruby. Detta språkstöd gynnar byggandet av verktyg och programvara som hanterar olika sektorer.

Mjukvara som en tjänst (SaaS): Azure DevOps-funktioner erbjuder en rad SaaS-lösningar som gör det möjligt för användare att konsumera programvarutillämpningar utan att behöva oroa sig för infrastrukturhantering. Microsoft 365, Dynamics 365 och Power BI är några av de populära SaaS-lösningarna som Azure erbjuder.

Datahantering och analys: Azure erbjuder en rad datatjänster som gör det möjligt för användare att lagra, hantera och analysera stora datamängder i molnet. Det inkluderar datalagring, bearbetning och analysförmåner, inklusive Azure SQL Database, Azure Cosmos DB och Azure HDInsight.

Sakernas Internet (IoT): Azure tillhandahåller tjänster och verktyg som gör det möjligt för användare att bygga och hantera IoT-lösningar i molnet. Det inkluderar enhetskoppling, datainsamling, bearbetning och visualiseringstjänster.

Azure DevOps-funktioner kan gynna organisationer på följande sätt:

Projektledning: Azure DevOps erbjuder en lösning för agil projekthantering som gör det möjligt för team att planera, spåra och hantera sitt arbete med hjälp av anpassningsbara tavlor, backlogs och instrumentpaneler. Teamen kan enkelt samarbeta om arbetsobjekt och hålla sig uppdaterade om projektets utveckling.

Versionskontroll: Azure DevOps erbjuder versionskontroll via Git eller Team Foundation Version Control (TFVC), vilket gör att team kan hantera kodändringar, grenar och pull requests. Kodgranskningar och godkännanden stöds, och Azure DevOps integreras med populära IDE:er som Visual Studio och Eclipse.

Övervakning: Azure DevOps innehåller verktyg för att övervaka hälsan hos applikationer i produktion. Teamen kan konfigurera varningar och instrumentpaneler för att snabbt övervaka applikationsprestanda och reagera på problem.

Samarbete och kommunikation: Azure DevOps-funktioner erbjuder verktyg som hjälper till att förbättra samarbetet och kommunikationen mellan teammedlemmarna. Plattformen tillhandahåller en centraliserad plats där teammedlemmar kan dela kod, spåra arbetsuppgifter och hantera releaser. Den har också inbyggda kommunikationsfunktioner som diskussionsforum, kommentarer och meddelanden för att hålla alla informerade.

Agil planering och projektledning: Azure Boards är ett omfattande projekthanteringsverktyg som stöder agila metoder som Scrum och Kanban. Det gör det möjligt för team att spåra arbetsobjekt, hantera backlogs och planera sprintar. Plattformen tillhandahåller lättanvända instrumentpaneler och rapporter som ger insikter i projektets framsteg.

Hantering av källkodskontroll: Azure Repos ger en centraliserad plats för källkodshantering. Den har stöd för både Git och Team Foundation Version Control (TFVC) repositories. Azure Repos gör det möjligt för utvecklare att checka in kodändringar, granska kod och skapa grenar för att hantera samtidig utveckling.

Kontinuerlig integration och kontinuerlig leverans: Azure Pipelines är ett robust CI/CD-verktyg som gör det möjligt för team att bygga, testa och distribuera sina applikationer automatiskt. Det stöder olika plattformar och tekniker, inklusive Docker, Kubernetes och AWS. Azure Pipelines gör det möjligt för team att definiera pipelines som utlöser byggnationer, kör tester och distribuerar applikationer till olika miljöer.

Testning och kvalitetssäkring: Azure Test Plans är ett testverktyg som hjälper team att planera, spåra och hantera testinsatser. Det stöder olika testtyper, inklusive manuell, utforskande och automatisering. Det ger insikter och analyser i realtid som hjälper teamen att identifiera och åtgärda problem snabbt.

Pakethantering: Azure Artifacts ger en centraliserad plats för hantering av paket och beroenden. Den stöder olika pakettyper, inklusive NuGet, npm och Maven. Azure Artifacts gör det möjligt för team att dela och hantera paket mellan projekt, grupper och organisationer.

Kritiska tjänster och funktioner som bygger Azure DevOps-funktioner:

Azure Boards: Ett projekthanteringsverktyg som hjälper dig att planera, spåra och hantera arbetsobjekt, t.ex. användarhistorier, buggar och uppgifter, med hjälp av Agile- eller Scrum-metodik.

Azure Repos: Ett verktyg för hantering av källkod som tillhandahåller Git- eller Team Foundation Version Control (TFVC) repositories för hantering av din kod.

Azure Pipelines: Ett verktyg för kontinuerlig integration och leverans (CI/CD) som gör att du kan bygga, testa och distribuera din kod till alla plattformar, inklusive Azure, AWS och GCP.

Azure testplaner: Ett testverktyg som hjälper dig att planera, spåra och hantera dina testinsatser, inklusive manuell och utforskande testning.

Azure Artefakter: Ett pakethanteringsverktyg som gör att du kan skapa, hosta och dela paket, till exempel NuGet, npm och Maven, inom din organisation.

Azure DevOps erbjuder en omfattande plattform som integrerar olika verktyg och tjänster, inklusive verktyg från tredje part som Jenkins och GitHub. Den stöder flera programmeringsspråk och ramverk, inklusive .NET, Java, Node.js och Python.

Azure DevOps: Förstå användningen och processen för DevOps

Generellt sett används Azure DevOps av programvaruutvecklingsteam för att förbättra samarbetet, öka effektiviteten och påskynda applikationsutvecklingsprocessen. Med Opsios omfattande Azure DevOps-funktioner, verktyg och tjänster kan Azure DevOps göra det möjligt för dina team att leverera högkvalitativ programvara snabbare och mer tillförlitligt. Kontakta oss för konsultation redan idag.

About Johan Carlsson
Johan Carlsson
SALES & COMMUNICATION DIRECTOR
Johan började på Opsio under sitt grundår och arbetade nära våra kunder om deras utveckling i molnlandskapet. Johans favoritämne är innovation och drivs av nyfikenhet att förstå och hjälpa till att lösa organisationens unika utmaningar i molnet.
Molnmigrering
Migrering av WorkBuster till AWS
Läs mer
Molnmigrering
Migration av Branäsgruppen AB till AWS
Läs mer
Molnmigrering
Migration av ET Network till AWS
Läs mer
Vad vill du uppnå i molnet?
Kontakta oss så hjälper vi dig.